Mourinho neemt verantwoordelijkheid voor nederlaag Chelsea (video)

© ImageGlobe

Chelsea heeft in zijn eerste groepsmatch in de Champions League een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Bazel.

Chelsea heeft in zijn eerste groepsmatch in de Champions League een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen het Zwitserse Bazel: 1-2 werd het op Stamford Bridge. Manager José Mourinho nam na de wedstrijd zijn spelersgroep in bescherming.

Chelsea startte met Eden Hazard in de basis, maar met Kevin De Bruyne verrassend op de bank ten voordele van de Braziliaan Willian. De Blues kwamen vlak voor rust op voorsprong via Oscar.

Bazel, vorig seizoen nog door The Blues uitgeschakeld in de halve finales van de Europa League, maakte Stamford Bridge echter muisstil met twee doelpunten. Eerst bracht de onvermijdelijke Salah de bordjes in evenwicht, tien minuten voor affluiten zette Streller de 1-2 eindstand op het bord.

Bekijk de doelpunten:

‘Uitstekend Bazel’

‘Natuurlijk ben ik hiermee niet tevreden,’ reageerde Chelsea-coach José Mourinho na de nederlaag. ‘Maar ik blijf wel rustig. Soms win je in het voetbal en soms verlies je. We hebben met het oog op de tweede ronde een slechte zaak gedaan, maar we moeten onze verantwoordelijkheid nemen. Er resten ons nog vijf speeldagen om in de top twee te eindigen.’

De Portugese succescoach zag meerdere oorzaken voor de verrassende thuisnederlaag. ‘Bazel heeft hier een uitstekende match gespeeld. We kregen het balbezit maar konden geen kansen creëren. Bovendien scoorden ze de gelijkmaker net toen we beter begonnen te voetballen. Mijn ploeg is nog niet volwassen genoeg om daar gepast op te reageren. Ik heb proberen in te grijpen, maar zonder de ruggengraat van mijn team te raken. Helaas zonder succes’, analyseerde Mourinho.

De coach nam zijn spelersgroep ook in bescherming. ‘Ik neem de verantwoordelijkheid voor deze nederlaag op mij. Als het goed gaat, wil ik bij iedereen een glimlach zien. Als het even wat minder gaat, wil ik dat iedereen kalm blijft. Morgen zal je geen glimlach op mijn gezicht zien, maar ik zal om 7 uur op het werk zijn om er alles aan te doen opdat we dit weekend de drie punten kunnen pakken tegen Fulham.’ (Belga/KVDA)

Andere uitslagen

In de andere wedstrijd in groep E haalde Schalke het zonder problemen met 3-0 van Steaua Boekarest.

In groep F ging Borussia Dortmund, vorig seizoen nog verliezend CL-finalist, pijnlijk met met de billen bloot bij Napoli (2-1), waar Dries Mertens pas in de 73e minuut mocht invallen. Arsenal, met Thomas Vermaelen 90 minuten op de bank, pakte de volle buit bij Marseille (1-2).

FC Porto, zonder de geschorste Steven Defour, haalde het in groep G met 0-1 bij Austria Wien. In een Belgisch getint duel won Atlético Madrid, met Thibaut Courtois in doel en Toby Alderweireld de hele wedstrijd op de bank, het met 3-1 van het Zenit van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts.

In groep H haalde FC Barcelona in Nou Camp zwaar uit tegen Ajax. Een hattrick van Lionel Messi zorgde mee voor de 4-0 eindstand. Een zwak AC Milan knokte zich in de slotfase voorbij Celtic (2-0).