Mourinho stookt: ‘Rooney’s situatie bij Manchester United is slecht voor Engeland’

© Image Globe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Chelsea-trainer José Mourinho waarschuwt dat de huidige situatie van Wayne Rooney bij Manchester United negatieve gevolgen kan hebben voor de Engelse nationale ploeg.

Chelsea-trainer José Mourinho waarschuwt dat de huidige situatie van Wayne Rooney bij Manchester United negatieve gevolgen kan hebben voor de Engelse nationale ploeg. Niet toevallig staat de 27-jarige aanvaller deze zomer bovenaan het verlanglijstje van Chelsea.

Wayne Rooney en Manchester United liggen op ramkoers nu de nieuwe manager David Moyes heeft laten verstaan dat hij de spits als back-up voor Robin van Persie ziet. ‘Rooney is niet te koop en is belangrijk binnen onze club. Als Van Persie geblesseerd zou raken, zullen we hem nodig hebben. Ik wil zoveel mogelijk opties hebben,’ zei Moyes in de Britse kranten.

Een en ander is bij Rooney in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens de Britse openbare omroep BBC heeft de 73-voudige international zijn ongenoegen uitgedrukt bij de clubdirectie en is hij niet van plan om dit seizoen bankzitter te zijn. De aanvaller, die bij Manchester United nog een contract van twee jaar heeft, kan op interesse rekenen van onder meer Arsenal en Chelsea.

José Mourinho, die deze zomer opnieuw het roer overnam bij Chelsea, heeft alvast bloed geroken. ‘Als Wayne tweede keus is voor Manchester United, dan zal de Engelse nationale ploeg daaronder lijden,’ merkte de Portugees fijntjes op bij BBC Sport.

Met het WK 2014 in aantocht, zal Rooney zijn plaats in het elftal van bondscoach Roy Hodgson niet in het gedrang willen brengen. Mogen we ons opmaken voor een nieuwe toptransfer?

Update: Manchester wijst eerste bod van Chelsea af

De BBC meldt dat Manchester United een eerste bod van Chelsea op Rooney gisterenavond heeft afgewezen. The Blues zouden 11 miljoen euro plus een speler – David Luiz of Juan Mata – geboden hebben in ruil voor Rooney. Manchester United herhaalt dat de speler niet te koop is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier