Mourinho te gast in Brussel

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Niemand minder dan José Mourinho komt naar Brussel afgezakt om de oefeninterland België – Colombia bij te wonen.

Volgens de Britse media is het de Portugese topcoach te doen om Radamel Falcao. De Colombiaanse spits, ex-Atlético Madrid, die afgelopen zomer al nadrukkelijk gelinkt werd aan Chelsea maar die uiteindelijk koos voor het mooie loonbriefje bij AS Monaco.

Chelsea heeft nochtans al genoeg spitsen in de selectie lopen, maar zowel Samuel Eto’o, Fernando Torres als Demba Ba konden tot nog toe niet overtuigen. Bovendien is er nog onze landgenoot Romelu Lukaku, maar die wordt door Mourinho nog als ’te groen’ beschouwd en werd uitgeleend aan Everton.

In het Koning Boudewijnstadion (donderdag aanstaande) wil Mourinho wellicht zien hoe Falcao het ervan afbrengt tegen de Belgische verdedigingslinie, die toch als fysiek sterk en dus Britser mag beschouwd worden. En ondertussen is het natuurlijk mooi meegenomen voor de Chelseacoach dat hij zijn Belgische spelers Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Eden Hazard aan het werk kan zien (Thibaut Courtois is geblesseerd).

Indien Falcao voldoet, zou Chelsea bereid zijn om volgende zomer een bod uit te brengen van om en bij de zeventig miljoen euro, zo weet The Independent. Het zou meteen ook einde verhaal betekenen voor Eto’o (einde contract) en Fernando Torres bij The Blues.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier