‘Moyes wil Fabregas én Fellaini bij Manchester United’

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

David Moyes, de nieuwe coach van Manchester United, wil dat Cesc Fabregas en Marouane Fellaini het hart van zijn middenveld vormen.

Nu Thiago Alcantara voor Bayern München heeft gekozen, richt Manchester Unitedmanager David Moyes zijn pijlen op Cesc Fabregas. Volgens de plannen van Moyes moet de Spanjaard samen met Rode Duivel Marouane Fellaini het hart van het middenveld vormen.

De Britse kwaliteitskrant The Guardian meldt dat David Moyes bij FC Barcelona al een bod van 30 miljoen euro heeft uitgebracht op Cesc Fabregas, die in 2011 voor 29 miljoen euro van Arsenal naar Catalonië verhuisde.

Hoewel de 26-jarige middenvelder onder trainer Tito Vilanova niet kan rekenen op een basisplaats, is het nog maar de vraag of Barça hem wil laten gaan. Sowieso zal Fabregas een terugkeer naar de Premier League pas overwegen als Barça zegt dat hij mag gaan.

De interesse van Moyes in Marouane Fellaini, die hij in 2008 zelf van Standard naar Everton haalde, is al langer bekend. Van een officieel bod is nog geen sprake. Het contract van de Rode Duivel, dat nog tot 2016 loopt, bevat een afkoopclausule van 27 miljoen euro, die volgens The Guardian echter midden augustus afloopt. Fellaini maakte vorig seizoen 12 goals voor Everton.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier