Nacer Chadli: Nog niets gehoord van Leekens

© EPA

De 21-jarige Twentespits heeft nog niet beslist of hij voor België of voor Marokko wil spelen.

Nacer Chadli heeft nog niet beslist of hij voor België of voor Marokko wil spelen. “Maar als ik in de definitieve selectie van Marokko zit voor de oefeninterland tegen Noord-Ierland, ga ik daarop in,” zegt hij in Het Nieuwsblad.

De 21-jarige Nacer Chadli maakt bij FC Twente een stormachtige ontwikkeling door. In het Champions Leagueduel tegen Werder Bremen was hij dinsdag de man van de match.

Chadli werd in Luik geboren, maar zijn ouders zijn Marokkaans. Hij bezit zelf de dubbele nationaliteit en kan dus kiezen voor welk land hij uitkomt.

Marokko

Woensdag kreeg Chadli te horen dat de bondscoach van Marokko, de Belg Eric Gerets, hem heeft opgenomen in de voorselectie voor het oefenduel van 17 november tegen Noord-Ierland.

“Gerets heeft me gebeld,” zegt Chadli in HNB. “Hij legde me uit dat hij me graag bij de nationale ploeg van Marokko wil. Zonder druk te zetten: hij liet me weten dat hij mijn keuze zal respecteren.”

“Ik heb nog geen beslissing genomen,” aldus Chadli. “Uiteindelijk is het ook nog maar een voorselectie. Als ik in de definitieve selectie zit, zal ik daarop ingaan. Het is een vriendschappelijke wedstrijd, ideaal om kennis te maken met de nationale ploeg van Marokko. Daarna kan ik nog altijd kiezen of ik voor België of voor Marokko wil gaan spelen.”

Van Georges Leekens (de bondscoach van de Rode Duivels, nvdr.) hoorde Chadli nog niets. “Hij belde me nog niet en verwacht ook niet dat hij dat nu zal doen.”

Carcela

De situatie van Chadli is vergelijkbaar met die van Standardspeler Mehdi Carcela. Ook hij hakte de knoop nog niet door. Carcela is niet opgeroepen door Gerets, maar kreeg woensdag wel het bezoek van de bondscoach van Marokko.

“Wat ik heb gezegd, is niet voor de pers,” zegt Gerets in HN. “Als er iets verandert in het voetballeven van Mehdi, zullen jullie het wel horen. Laat die jongen nu eerst eens tot rust komen. Geef hem de kans om na te denken wat hij zelf wil, zonder druk van pers of trainers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier