Nainggolan dicht bij AC Milan

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Massimo Cellino, voorzitter van Cagliari, bevestigt in de Italiaanse media dat Radja Nainggolan mag vertrekken. AC Milan beschikt over de beste papieren om de Belg in te lijven.

Eerder verklaarde Cellino al dat Cagliari niet weg, maar weg moét. Een vreemde stelling aangezien de clubvoorzitter de voorbije maanden telkens aanbiedingen van Inter, Napoli en Juventus afblokte. De verandering van stelling heeft te maken met het stadiondossier van Cagliari, dat maar niet van de grond komt.

Cellino plakte een prijskaartje van acht miljoen euro op zijn centrale middenvelder, sinds 2010 sterkhouder bij Cagliari. Nu zou hij toch bereid zijn te zwichten voor een lager bod en heeft daarbij een voorkeur voor twee clubs. “Ik zou Radja het liefst van al ook na Nieuwjaar nog in Italië aan het werk zien, bij Juventus of AC Milan. Juve informeerde het eerst, maar bij Milan is mijn vriend Adriano Galliani actief”, aldus Cellino in de Italiaanse pers.

De Milanezen bieden voorlopig maar 6,25 miljoen euro en 50% van de transferrechten. Als er groen licht gegeven wordt om de 750.000 overige euro’s bij te passen, dan staat niets een overstap van de Rode Duivel nog in de weg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier