Napoli mag door omkoopschandaal titelhoop opbergen

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Napoli is bestraft met twee punten voor zijn aandeel in het Italiaanse omkoopschandaal ‘Calcioscommesse’.

Napoli is bestraft met twee punten voor zijn aandeel in het Italiaanse omkoopschandaal ‘Calcioscommesse’. De club gaat in beroep, maar mag door de sanctie de titelhoop allicht opbergen.
Napoli zakt van de derde naar de vijfde plaats in de Serie A, op 10 punten van leider Juventus Turijn.

Schorsing

Er wordt ook een schorsing van zes maanden geëist tegen Paolo Cannavaro, kapitein van de ploeg uit de Serie A, en reserveverdediger Gianluca Grava.

Ze zouden de autoriteiten niet hebben ingelicht over een poging tot omkoping via Napoli’s voormalige reservedoelman Matteo Gianello voor de wedstrijd Sampdoria-Napoli van 16 mei 2010. Gianello werd drie jaar en drie maanden geschorst door de disciplinaire commissie van de FIGC.

Rechtszaak

Behalve de sportieve sanctie dreigt ook nog een straf voor de burgerlijke rechtbank, waar de zaak kadert in het ‘Calcioscommesse’, een Italiaans omkoopschandaal waarbij verschillende voetballers uit de Serie A en B van omkoping door clandestiene gokkers verdacht worden.

Er werd een gerechtelijk onderzoek gestart en verschillende spelers werden gearresteerd, waaronder Stefano Mauri, kapitein van Lazio Roma.

Het ‘Calcioscommesse’ maakte dit seizoen al andere slachtoffers. Sienna verloor zes punten, Atalanta twee punten en Torino een punt in de Serie A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier