Nations League: Duitsland overtroeft Italië, Engeland gaat thuis zwaar onderuit

Timo Werner (links) scoorde de vierde Duitse goal.

In groep 3 van de A-divisie in de Nations League heeft Duitsland in eigen huis Italië een pak voor de broek gegeven. De Europese kampioen, die zich niet wist te plaatsen voor het WK eind dit jaar in Qatar, kreeg een pandoering in het Borussia Park van Mönchengladbach: 5-2.

Halfweg zag het er al somber uit voor de Squadra Azzurra: Joshua Kimmich (10.) en Ilkay Gündogan (45.+4) tekenden voor de dubbele Duitse voorsprong. In de tweede helft voltrokken Thomas Müller (51.) en Timo Werner (68. en 69.) de afstraffing. Wilfried Gnonto (78.), de Italiaanse ontdekking van deze interlandperiode, en Alessandro Bastoni (90.+4) verzachtten de pijn enigszins met twee tegentreffers.

Blamage voor Engeland: 0-4

Tegelijkertijd viel er een nog grotere verrassing te noteren in het Molineux Stadium, thuisbasis van Wolverhampton. Engeland schoot opnieuw tekort tegen Hongarije: ditmaal gaf het scorebord zelfs een blamerende 0-4 eindstand aan. Roland Sallai (16. en 70.) kroonde zich tot de gevierde man bij de bezoekers door de eerste twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Zsolt Nagy (80.) en Daniel Gazdag (89.) vervolledigden de vierklapper. Tussendoor kreeg John Stones een tweede gele kaart onder de neus geduwd.

Hongarije blijft de verrassende leider in de groep met 7 op 12, voor Duitsland (6 ptn) en Italië (5 punten). Engeland hinkt achter de feiten aan met amper twee punten.