‘Nederland gaat door met Bert van Marwijk’

© AFP

KNVB hoopt midden juli duidelijkheid te hebben over toekomst van bondscoach.

Zowel de Nederlandse voetbalbond KNVB als Bert van Marwijk zijn na de eerste gesprekken van mening dat het tot medio 2016 lopende contract van de bondscoach niet hoeft te worden verbroken. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van een tussentijdse balans van de evaluatie van het dramatisch verlopen EK in Polen en Oekraïne.

Een definitief besluit is er nog niet genomen, aldus de krant, omdat over ‘nieuw beleid’ rond het Nederlands elftal nog geen afspraken zijn gemaakt. Dat begrip slaat op een vernieuwing van de selectie alsook eventueel noodzakelijke aanpassingen in zowel de technische staf als de medische begeleiding, media, logistiek en huisvesting.

De KNVB bevestigt noch ontkent het bericht in het AD. Midden juli hoopt de bond duidelijkheid te hebben over de toekomst van de bondscoach. “Tussentijds doen we geen inhoudelijke mededelingen”, aldus een woordvoerster van de bond.

Directeur Bert van Oostveen zegt in De Telegraaf dat de evaluatie ‘een heel proces’ is. “Pas als we weten wat er precies fout is gegaan en wie daar allemaal voor verantwoordelijk zijn, zullen we bij de KNVB onze conclusies trekken”, aldus Van Oostveen.

Oranje, in 2010 nog finalist op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, faalde op Euro 2012 en werd in de groepsfase uitgeschakeld, na drie opeenvolgende nederlagen (1-0 tegen Denemarken en 2-1 tegen Duitsland en Portugal). (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier