Nederlandse selectie mag niet meer twitteren op WK

© Reuters

De Nederlandse nationale ploeg heeft een twitterverbod gekregen van bondscoach Bert van Marwijk voor het WK. Eljero Elia zou in een filmpje op Twitter racistische opmerkingen gemaakt hebben, waarop heel wat verontwaardiging ontstond.

Het filmpje dat Elia online gezet had en waarin hij een Marokkaan ‘kankermarokkaan’ had genoemd, lokte heel wat reacties uit bij andere twitteraars. Hij was er samen met een ploegmaat een computerspel aan het spelen.

Elia verontschuldigde zich al uitgebreid bij de Marokkaanse gemeenschap en zei dat hij absoluut geen racistische bedoelingen had. “Ik groeide op in Den Haag, waar 75 procent Marokkaans was en een heel deel van hen zijn mijn vrienden”, voegde hij eraan toe. Wat hij zei in het filmpje, was voor een Marokkaanse vriend bedoeld.

Ondanks de verontschuldigingen besliste van Marwijk een twitterverbod op te leggen voor de hele Nederlandse selectie.

Het is niet de eerste keer dat het Nederlandse elftal slechte ervaringen heeft met Twitter. Zo postte verdediger Gregrory van der Wiel vorig jaar zijn bevindingen over een concert dat hij had bijgewoond, terwijl hij door een hersenschudding had moeten afzeggen voor een oefenmatch van Oranje diezelfde avond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier