Nesta kondigt afscheid aan

© IMAGEGLOBE

De 37-jarige Alessandro Nesta, icoon in het Italiaanse voetbal, zet op het einde van het Major League Soccer-seizoen (waar hij uitkomt voor Montreal Impact) een punt achter zijn carrière.

De Italiaan werd lange tijd aanzien als een van de beste verdedigers ter wereld. Typisch voor hem waren zijn flair en présence op het veld en zijn stijlrijke manier van verdedigen.

De Romeinse speler startte zijn succesvolle carrière bij Lazio Roma, waar hij de Italiaanse titel en beker wist te winnen. In 1999 won Lazio, met Nesta als kapitein en onder andere Pavel Nedved, Juan Sebastian Veron en Roberto Mancini in de ploeg, de allerlaatste editie van de Europacup II.

In 2002 maakte hij de overstap naar AC Milan voor liefst 30 miljoen euro. In Milaan speelde hij meer dan 300 wedstrijden en won twee landstitels, twee maal Champions League (tegen Juventus in 2003 en tegen Liverpool in 2007) en één beker. In 2006 werd hij met Italië wereldkampioen, dat op één wedstrijd in 2008 na, zijn afscheid betekende als international.

Nesta speelde meer dan 400 wedstrijden in de Serie A, en kwam 78 keer uit voor de nationale ploeg. De Italiaan ambieert nu een job als trainer. (IVD)

Hieronder ziet u een compilatiefilmpje van Nesta en Paolo Maldini, zijn trouwe kompaan in de Milanese defensie:

En een best of Nesta:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier