Netanyahu akkoord met vredeswedstrijd Israëlische en Palestijnse voetbalploeg

© REUTERS

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu zou bereid zijn een wedstrijd voor de vrede tussen de nationale voetbalploegen van Israël en Palestina bij te wonen. Dat heeft FIFA-voorzitter Joseph Blatter bevestigd.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft geen bezwaren tegen een wedstrijd voor de vrede tussen de nationale voetbalploegen van Israël en Palestina. Dat bevestigde FIFA-voorzitter Joseph Blatter in Jeruzalem.

Zwitserland

“Premier Netanyahu is bereid zich in de nabije toekomst te engageren voor een wedstrijd voor de vrede tussen de Israëlische nationale ploeg en de Palestijnse nationale ploeg, zij het morgen, overmorgen, binnen enkele maanden of binnen een jaar”, verklaarde Blatter op een persconferentie nadat hij Netanyahu ontmoet had.

Blatter stelde verder dat Netanyahu van plan is om die match bij te wonen. De wedstrijd zou mogelijk georganiseerd worden in het Zwitserse Zürich, waar de zetel van de Wereldvoetbalbond zich bevindt. “Hij zei me dat als er een match tussen Israël en Palestina zou gespeeld worden en wij die zouden organiseren in Zürich, hij die zou bijwonen en iedereen een hand zou geven”, besloot Blatter. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier