Netten blijven schoon tijdens België-Frankrijk

© Belga

Net als twee jaar geleden in Parijs hebben de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion in Brussel in een vriendschappelijke interland tegen Frankrijk 0-0 gelijkgespeeld.

In een vrij gesloten eerste helft schoot Frankrijk, zonder verrassingen in de basiself, een pak sterker dan verwacht uit de startblokken.

De Bruyne te verrast

Op de eerste uitgespeelde kans langs Belgische zijde was het dan ook een kwartier wachten. Kevin De Bruyne zette zich goed door op rechts en bediende Romelu Lukaku aan de eerste paal, maar zijn vaste bewaker Laurent Koscielny was goed gevolgd en werkte in hoekschop.

De beste kans voor de pauze was nog voor De Bruyne. De Chelsea-winger kreeg de bal pardoes in de voeten, maar was te verrast om hem binnen het kader te plaatsen. Frankrijk wachtte geduldig af en dreigde vooral langs de driehoek Valbuena-Ribéry-Benzema.

Schoenmaat tekort

De Rode Duivels kwamen vinniger uit de kleedkamer en dat leverde meteen kansen op voor Lukaku en Witsel. Even later dreigde de Chelsea-aanvaller opnieuw. Na een voorzet van De Bruyne kwam hij een schoenmaat tekort om het leer voorbij een kansloze Lloris te duwen. Meteen het laatste wapenfeit van Lukaku, vlak na de gemiste kans werd hij vervangen door Christian Benteke.

België kon enkel sporadisch drukken en dat leverde aan de overzijde enkele hete standjes op. Zo moest Courtois de meubelen redden na een poging van Benzema. De pas ingevallen Mirallas en Fellaini zetten Lloris nog aan het werk, maar die hield zijn netten schoon. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier