Neymar in het zog van Pelé, Ronaldo en Romario (video)

Neymar Jr © Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Neymar Jr scoorde al 42 doelpunten in het shirt van Brazilië, en dat voor een voetballer van amper 22 jaar. Niemand in de geschiedenis van het Braziliaanse voetballer deed ooit beter, zelfs Pelé niet.

Sinds het desastreus afgelopen WK in eigen land won Brazilië al zijn interlands. Meer zelfs: in vijf oefenwedstrijden scoorde het twaalf keer en slikte het geen enkel tegendoelpunt. Knappe cijfers die voor een deel te danken zijn aan de organisatorische discipline die Carlos Dunga, opvolger van Felipe Scolari, opnieuw in het team pompte.

Maar een even groot aandeel valt toe te schrijven aan de efficiëntie van Barcelonaspeler Neymar Jr, in die laatste vijf oefenmatchen goed voor zeven goals.

Zo jong

In totaal zit Neymar nu aan 42 goals in 59 wedstrijden voor de Goddelijke Kanaries en nadert hij de top drie van Braziliaanse topschutters aller tijden. In dat illustere lijstje staat Pelé op één met 77 goals in 92 wedstrijden, Ronaldo op twee met 62 goals in 98 wedstrijden en Romario op drie met 55 goals in 70 wedstrijden. Maar geen van bovengenoemde iconen bereikte de kaap van veertig goals al zo jong als Neymar, amper 22 jaar.

Ter vergelijking: ‘onze’ Eden Hazard – eveneens een linkerwinger – is 23 jaar en scoorde 6 goals in 50 interlands voor België.

De efficiëntste

Neymar Jr, die in augustus 2010 op achttienjarige leeftijd debuteerde onder Mano Menezes, zit momenteel aan een scoringsgemiddelde van 0,69 goals per interland.

Als hij zo blijft doorgaan, zal hij op zijn 28e Pelé van zijn troon stoten als de grootste, of in ieder geval de efficiëntste, Braziliaanse voetballer aller tijden.

Enkele pareltjes van Neymar in het shirt van Brazilië…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier