Neymar: ‘Messi is de beste en ik ben hier om hem te helpen’

© Reuters

De fans van Barcelona moeten niet vrezen dat de komst van Neymar voor een conflict zal zorgen met die andere superster, Lionel Messi. Dat heeft Neymar zelf gezegd op een persconferentie.

‘Mijn relatie met Messi is fantastisch, hij is een groot persoon,’ legde Neymar uit. ‘Hij is een leider, de beste speler in de wereld, en ik ben hier om te helpen.’

Enkele weken geleden zei de Nederlandse voetballegende Johan Cruijff dat Barcelona Messi moest verkopen, nu het Neymar heeft. Cruijff denkt dat er in de ploeg geen plaats is voor twee ego’s en dat Barcelona afstevent op een conflict tussen Messi en Neymar.

Volgens Neymar is de sfeer bij Barcelona opperbest. ‘Ik leef in een droom. Ik draai mijn hoofd en ik zie Messi, Xavi, Iniesta en Puyol. Hier spelen is een geweldige ervaring, want het betekent dat mijn jeugddroom realiteit wordt. Ik ben meer dan gelukkig.’

Barcelona nam Neymar (21) in het tussenseizoen voor een slordige 54 miljoen euro over van Santos. De spits maakt morgen zijn debuut in Nou Camp wanneer Barcelona het in de strijd om de Joan Gamper Trofee opneemt tegen zijn ex-club Santos. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier