Neymar: ‘Messi is mijn vriend en ik zal in de finale voor hem supporteren’

Neymar © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De Braziliaanse sterspeler Neymar vergeeft Colombia-verdediger Juan Zuniga zijn zware overtreding in de WK-kwartfinale, die hem een gebroken rugwervel opleverde en een einde maakte aan zijn toernooi. In de finale supportert Neymar voor Lionel Messi.

Een geëmotioneerde Neymar heeft in Teresopolis, het basiskamp van de Braziliaanse selectie, de pers toegesproken. ‘Het scheelde maar twee centimeter of ik zou hier in een rolstoel gezeten hebben,’ zei de 22-jarige Neymar. ‘Iedereen die verstand heeft van voetbal weet dat zo’n overtreding niet normaal is.’

De zware overtreding leverde Neymar een gebroken rugwervel op en maakte een einde aan zijn WK. Toch kan de aanvaller van FC Barcelona Zuniga vergeven. ‘Ik voel geen woede, geen haat, niks.’

Zuniga belde Neymar de dag na de overtreding en zei dat het niet zijn bedoeling was om hem te blesseren. ‘Ik wens hem het beste, dat hij gelukkig moge zijn en succes mag oogsten in zijn carrière’, vervolgde Neymar, die een door zijn ploegmaats ondertekend Braziliaans shirt droeg en enkele tranen wegpinkte.

Politiebescherming

Zuniga krijgt na de tackle op Neymar politiebescherming in Colombia. Tien agenten zorgen voor de veiligheid van de verdediger van het Italiaanse Napels, die nog enkele dagen in zijn thuisstad Chigorodo doorbrengt.

De verdediger werd na zijn overtreding op verschillende sociaalnetwerksites bedreigd. In die mate zelfs dat het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag aan de Italiaanse autoriteiten vroeg om een oogje in het zeil te houden zodat er niets zou gebeuren met Zuniga en zijn familie, wanneer zij naar Italië terugkeren.

Vreselijkste week

Neymar heeft naar eigen zeggen de vreselijkste week van zijn leven achter de rug. De pijnlijke 7-1 nederlaag van de Seleçao in de halve finale tegen Duitsland zal volgens hem nog lang nazinderen. ‘Maar er zullen betere dagen komen en we zullen er alles aan doen om opnieuw vreugde te schenken aan het Braziliaanse volk.’

Brazilië neemt het zaterdag in Brasilia in de kleine finale op tegen Nederland. Volgens Neymar is er genoeg geweend, hij wil het WK afsluiten met een glimlach. Zijn ploegmaats moeten de komende wedstrijd beschouwen ‘als was het de finale’, zo besloot hij.

Bij de 1-7 verloren halve finale tegen Duitsland was Neymar niet aanwezig in het stadion. Zaterdag zal hij de wedstrijd om de derde plaats wel bijwonen.

Lionel Messi

In de grote finale tussen Duitsland en Argentinië steunt Neymar zijn Barça-ploegmaat Messi.

‘Messi is zo belangrijk voor deze sport, hij heeft veel trofeeën gewonnen en ik zal voor hem supporteren,’ aldus Neymar. ‘Hij is een vriend, hij is mijn ploegmaat en ik wens hem geluk’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier