Neymar ontkent verkrachting

PSG-aanvaller Neymar © Belga

De Braziliaanse voetballer Neymar wordt beschuldigd van verkrachting. Een vrouw, van wie de identiteit geheim wordt gehouden, heeft aangifte tegen hem gedaan.

De Braziliaanse voetballer Neymar ontkent dat hij een vrouw heeft verkracht. Zijn zaakwaarnemers zeggen op zijn website dat hij het slachtoffer is van een afpersingspoging. Ze spreken van ‘onrechtvaardige beschuldigingen’ en zeggen dat ze ontlastend bewijs met de politie zullen delen.

De verkrachting zou op 15 mei zijn gebeurd in een hotel in Parijs, zo meldde de Braziliaanse krant O Globo na inzage in het politiedossier. De vrouw zegt dat ze via Instagram in contact was gekomen met Neymar. Zijn assistent zou een vliegticket voor haar hebben gekocht.

Na aankomst in Parijs zou ze hebben ingecheckt in het hotel, niet ver van de Arc de Triomphe. Neymar kwam daarna dronken de hotelkamer binnen, zei de vrouw. Ze praatten en streelden, maar ‘Neymar werd agressief en had door geweld seks met haar tegen haar wil’, aldus het politiedossier.

De vrouw ging twee dagen later terug naar Brazilië en deed daar aangifte. Ze was te aangeslagen en bang om dat in Parijs te doen, zei ze volgens het politiedossier.

De 27-jarige Neymar, vedette van Paris Saint-Germain, bereidt zich momenteel met het Braziliaanse elftal voor op de Copa America in eigen land. Hij moest een paar dagen geleden zijn aanvoerdersband afstaan aan Dani Alves.

Een paar weken geleden kreeg Neymar een schorsing omdat hij een toeschouwer had geslagen na de verloren Franse bekerfinale. In Europa werd hij ook geschorst, omdat hij de scheidsrechters had beledigd na de uitschakeling van PSG in de Champions League.

Neymars vader zei tegen een Braziliaanse tv-zender dat zijn zoon door de vrouw in de val is gelokt. Dat zou onder meer blijken uit berichten op WhatsApp. Vader Neymar zegt dat het moeilijke tijden voor de familie zijn en hij is bang dat de zaak uit de hand loopt.