Neymar scoort bij terugkeer: ‘Ik zit nog maar aan 80 procent’

Neymar Jr. © Belga Image

Brazilië kon zondag in de vriendschappelijke interland op Anfield Road tegen Kroatië (2-0 zege) opnieuw rekenen op haar superster Neymar Jr.

Neymar scoorde meteen het eerste doelpunt en liet na afloop weten tevreden te zijn na drie maanden terug op het veld te staan. ‘Maar ik zit nog maar aan tachtig procent van mijn mogelijkheden’, verraste hij.

‘Drie maanden out zijn is lang’, stak Neymar van wal. ‘Ik ben nu terug en kan weer voetballen en scoren, hetgeen ik het liefst doe. Ik was immens blij na mijn doelpunt. Op het veld was ik nog een beetje teruggetrokken, maar ik vermoed dat dat normaal is na zo’n lange tijd aan de kant te hebben gestaan. Ik voel me op tachtig procent van mijn mogelijkheden.’

Ook bondscoach Tite was blij. ‘De prestatie van Neymar overtrof mijn verwachtingen. Mijn verwachtingen lagen niet zo hoog omdat Neymar nog altijd aan zijn weg terug timmert. Het liep vlot, maar ik ga niet op de zaken vooruitlopen. We moeten nu de volgende trainingen afwachten.’

Blessure

Neymar speelde niet meer sinds eind februari, toen hij een breukje in de voet opliep tijdens een wedstrijd van PSG bij Olympique Marseille.

Na het openingsdoelpunt zondag te hebben gescoord, liep hij naar ploegdokter Rodrigo Lasmar toe om hem te bedanken. ‘Ik wilde niet alleen maar Rodrigo bedanken’, vervolgde Neymar. ‘Ook Rafa (fysiotherapeut) en Rica (conditietrainer) ben ik dankbaar. Zij waren de voorbije tijd 24 op 24 voor mij beschikbaar. Ik wil iedereen bedanken die tijdens de voorbije periode belangrijk voor mij is geweest.’

Speerpunt

Neymar moet in Rusland meer dan ooit het speerpunt zijn van het team, dat tot de topfavorieten voor de Wereldbeker wordt gerekend.

Brazilië speelt voor het WK, op 10 juni, nog een oefeninterland tegen Oostenrijk. De Seleção opent nadien het toernooi op 17 juni tegen Zwitserland. Vervolgens treffen de Brazilianen nog Costa Rica (22/06) en Servië (27/06).