Nicolas Lombaerts heeft selectie Rode Duivels verlaten

Rode Duivels © Belga Image

Nicolas Lombaerts heeft de EK-selectie van de Rode Duivels verlaten en neemt vanop de luchthaven van Bordeaux het vliegtuig huiswaarts. De 31-jarige verdediger was als medische joker mee naar Frankrijk afgereisd maar vandaag is hij definitief uit de Belgische selectie gevallen.

‘Nicolas verlaat de selectie vandaag, hij was als reserve naar Frankrijk gereisd. Het beste, Nicolas’, klinkt het op het officiële Twitteraccount van de Rode Duivels.

Lombaerts sukkelde al enkele weken met een hamstringblessure en op 22 mei maakte bondscoach Marc Wilmots bekend dat de 39-voudige international niet tijdig fit zou geraken voor Euro 2016. Hij mocht wel mee naar Frankrijk afreizen, om een mogelijke blessure van een andere speler op te vangen, maar zo ver kwam het dus niet. Nog voor de training van vrijdag (18u) in Le Haillain heeft Wilmots de knoop dus doorgehakt.

‘De situatie is heel duidelijk voor Nicolas’, had de bondscoach een dag eerder nog laten optekenen. ‘Komen er geen blessures bij anderen, is er voor hem geen plaats in de selectie. Duidelijker kan toch niet. Het is logisch dat hij wil spelen, dat wil iedereen, maar de situatie is wat ze is. In samenspraak met de medische staf hebben we op 22 mei al de beslissing genomen om hem niet in de officiële EK-selectie op te nemen’, zei Wilmots over Lombaerts, die de trainingen van de voorbije dagen nog probleemloos had volgemaakt.

De training voor de 23 overgebleven internationals van vrijdag is slechts een kwartier open voor de media. De Duivels oefenen vandaag en morgen nog in Bordeaux en reizen zondag af naar Lyon. Daar openen ze maandagavond (21u) hun EK met een groepswedstrijd tegen Italië, de wedstrijd wordt in goede banen geleid door de Engelse topscheidsrechter Mark Clattenburg. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier