Nieuw seksschandaal bij Les Bleus?

© AFP

Een nieuw seksschandaal maakt zich mogelijk meester van de Franse nationale ploeg. Eén van de spelers wordt gelinkt met een minderjarige prostituee.

Het zit Les Bleus niet mee. Nu de storm na de passage van het Frans-Algerijnse luxehoertje Zahia Dehar even was geen liggen, komen de voetbalhelden opnieuw in opspraak.

Volgens de Franse krant Le Monde en RTL-radio duikt de naam van de Franse international Yann M’Vila op in het onderzoek tegen een 16-jarige prostituee. Het parket van Parijs zou de contactgegevens van de man gevonden hebben in de telefoon van het meisje.

Geen koorknaap

De speurders snuffelden in de telefoon van de 16-jarige die opgepakt was voor een winkeldiefstal en het bezit van drugs, in een poging om haar identiteit vast te stellen en contactgegevens van haar ouders te verzamelen. Daar troffen de agenten een hele lijst nummers van al dan niet bekende mannen aan, waaronder die naar de sterspeler. De link naar de prostitutie-activiteiten van het meisje werd snel duidelijk toen de speurders op een reeks sms’en en foto’s stootten die weinig aan de verbeelding overlieten.

Volgens een bron bij het onderzoek is de international nog niet officieel in staat van beschuldiging gesteld. Het Franse gerecht startte tot nu toe met een vooronderzoek.

Dat M’Vila geen koorknaap is, is nog zacht gesteld. Het enfant terrible van de Franse nationale ploeg hangt momenteel een schorsing van meer dan een jaar boven het hoofd. De sterspeler ging tussen twee duels met enkele andere beloftespelers stevig de bloemetjes buiten zetten. M’Vila ging in beroep tegen de beslissing van de Franse voetbalbond om hen lange tijd uit de selectie te halen, maar wacht nog op een uitspraak.

De zaak Zahia

Het verhaal van de minderjarige prostituee doet heel erg denken aan het schandaal rond het Algerijnse hoertje Zahia Dehar. Franck Ribéry en Karim Benzema moeten zich in juni voor de correctionele rechtbank in Parijs verantwoorden voor hun nacht met een minderjarige prostituee. Beide spelers hangt een boete van 45.000 euro boven het hoofd en een gevangenisstraf van drie jaar.

Ribéry gaf toe in deze zaak dat hij wel degelijk seks met de Algerijnse Dehar had gehad, maar zich nooit bewust was van haar leeftijd. Benzema ontkent dat hij het meisje ooit ontmoet heeft. Dehar gaf alvast toe dat beide heren bij haar op bezoek waren geweest. “Ik had het geld nodig voor nieuwe kleren.” Het meisje is intussen een van de muzes van modegod Karl Lagerfeld. (EA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier