‘Nieuwe makelaar van Romelu Lukaku wijst niet op nakend vertrek bij Everton’

Romelu Lukaku, voor Everton de man van de avond © REUTERS

Romelu Lukaku’s beslissing om van makelaar te veranderen is geen indicatie dat de Rode Duivel komende zomer zijn club Everton wil verlaten, zegt trainer Roberto Martinez.

Romelu Lukaku is van makelaar veranderd, maar wij maken ons daar geen zorgen over. Hij heeft het recht om dat te doen,’ zei Roberto Martinez volgens The Guardian.

Italiaan met een reputatie

Lukaku maakte onlangs een einde aan een langdurige samenwerking met makelaar Christophe Henrotay en ging in zee met Mino Raiola, de Italiaan die ook de belangen behartigt van onder anderen Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Mario Balotelli.

Henrotay heeft goede banden met Everton, waar hij ook Kevin Mirallas en U21-international David Henen binnenbracht. Voor Raiola geldt hetzelfde met Juventus Turijn. Hij prees eerder al Lukaku als een goede investering voor de Italiaanse landskampioen.

‘Iedereen heeft het over de kleurrijke figuur die Mino Raiola is, maar hij heeft ook veel spelers in zijn portefeuille die graag bij dezelfde club blijven,’ zo verwoordt Martinez het. ‘We moeten hier niets meer achter zoeken.’

Vijf jaar

Lukaku ondertekende vorige zomer een contract voor vijf seizoenen bij Everton en is de topschutter van de Toffees in de Europa League, waar ze wel uitgeschakeld werden in de achtste finales.

Martinez: ‘Sinds januari is hij zeer consistent en hij heeft wellicht niet de complimenten gekregen die zijn prestaties verdienen. Hij presteert zeer goed’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier