Nieuwe rol voor Gareth Bale bij Real Madrid

Gareth Bale kon op de eerste speeldag tegen Sporting Gijon andermaal niet overtuigen bij de Koninklijke. © BELGAIMAGE

Wordt Gareth Bale tegen Betis opnieuw uitgefloten door het Madrileense thuispubliek?

Zaterdagavond speelt Real Madrid zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Real Betis. Het wordt niet alleen een serieuze test voor de nieuwe coach Rafael Benítez, maar ook voor Gareth Bale, die door de Realsupporters niet bepaald op handen gedragen wordt.

Dat bleek vorige week nog maar eens tijdens de Trofeo Santiago Bernabéu, een jaarlijkse vriendschappelijke wedstrijd ter nagedachtenis van de voormalige voorzitter, met dit jaar Galatasaray als tegenstander (2-1). Na een alweer weinig overtuigende prestatie werd de Welshman er onthaald op enkele fluitconcerten.

Ook vorig seizoen was het publiek in het Bernabéustadion kritisch voor de speler die met 94 miljoen euro nog altijd de duurste transfer ooit is uit de geschiedenis de Koninklijke. Bale was slechts een schim van zichzelf en deed in niets denken aan de man die in de finale van de Copa del Rey 2014 in zijn eentje FC Barcelona oprolde met een doelpunt na een rush van 60 meter. Nochtans schitterde hij vorig seizoen wél bij de nationale ploeg, onder meer in de wedstrijden tegen Israël en België.

Benítez heeft dan ook besloten om hem ook bij Real Madrid meer vrijheid op het veld te geven en hem uit te spelen als hangende spits in steun van Karim Benzema. Kan Bale de verwachtingen van het thuispubliek nu wel inlossen?

Ondertussen blijft de sympathieke Bale wel te vinden voor een grapje voor het goede doel, zo deed hij mee aan de dizzy penalty-competitie voor The Global Goals. Bekijk hier hoe Bale het ervan afbrengt na tien keer rond zijn as draaien:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier