“Niki Zimling is een patron”

© Foto website NEC

Dat zegt Wiljan Vloet, de oud-trainer van de nieuwe aanwinst van Club Brugge bij NEC.

Club Brugge nam de 26-jarige enkelvoudige Deense international Niki Zimling voor vier seizoenen over van het Italiaanse Udinese, dat de controlerende middenvelder vorig seizoen verhuurde aan het Nederlandse NEC.

“Is het dan toch definitief?”, vraagt Wiljan Vloet, zijn oud-trainer bij NEC, meteen als we hem contacteren. “Nou, dan heeft Club Brugge en vooral Adrie Koster een heel goede deal gesloten.”

“Niki is op het middenveld een fantastische verbindingsspeler, want hij kan de opbouw verzorgen, maar ook het speltempo en de balcirculatie bepalen. Je mag hem uitspelen als onderste punt in de driehoek op het middenveld, of uitpakken met een tweede verdedigend ingestelde speler aan zijn zijde.”

“Heel belangrijk is dat hij de bal kan ontvangen van de doelman of uit de laatste linie. Zijn samenspel en combinatievermogen zit goed, maar het meest kan Niki verrassen met zijn loopacties tot in de zestien meter van de tegenstander om daar voor doel te verschijnen.”

“Björn Vleminckx zal er zeker kunnen van meepraten, zoals ook over zijn stevige schot uit de tweede lijn. Dat moet hij echter nog meer gebruiken. Een dominante voetballer, een superprof waar ze heel veel plezier aan zullen beleven. Hoe noemen jullie dat alweer in België? (denkt even na) Een patron!”

Sven Vermant, de sportmanager van Club Brugge, roemde bij de officiële persvoorstelling van het Deense Talent van het Jaar in 2006 vooral zijn leiderskwaliteiten.

“Door zijn gedrag straalt Niki een ongelofelijke winnersmentaliteit uit”, oordeelt ook Vloet. “Alleen blijf ik wel vinden dat op het veld zijn verbale kwaliteiten nog wat moeten toenemen. Maar los daarvan is hij een voorbeeld inzake trainingsarbeid en professionaliteit.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier