Nooit meer een voetbalveld betreden voor slaan scheidsrechter (video)

© AFP

De Indonesische voetballer Pieter Rumaropen mag nooit meer een voetbalveld betreden. Hij ’trakteerde’ de scheidsrechter het voorbije weekend op een stevige mokerslag.

De Indonesische voetballer Pieter Rumaropen mag nooit meer een voetbalveld betreden, nadat hij een scheidsrechter in het gezicht sloeg. “Deze daad heeft het imago van het Indonesische voetbal bezoedeld”, verklaarde de Indonesische Voetbalbond PSSI nu.

De sanctie, de eerste in zijn soort in Indonesië sinds 2008, werd opgelegd door de disciplinaire commissie van de PSSI. De voorzitter van de commissie, Hinca Panjaitan, had het over “een vreselijke daad die we niet kunnen tolereren”.

Tijdens de wedstrijd van 21 april gaf scheidsrechter Muhaimin een strafschop aan Pelita Bandung Raya, dat het in de Indonesische Super League opnam tegen Persiwa Wamena, de ploeg van Rumaropen. Hierna ging Rumaropen de scheidsrechter te lijf, die bloedend het veld verliet. (Belga/INM)

Bekijk de uithaal van Pieter Rumaropen:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier