Octopus Paul ‘steunt’ Engeland in strijd om WK 2018

Slecht nieuws voor België en Nederland: het beroemde weekdier steunt Engeland in de strijd om het WK voetbal in 2018. Al had hij niet echt een keuze.

Slecht nieuws voor België en Nederland: de bekende octopus Paul steunt Engeland in de strijd om de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2018.

Paul de octopus is voorgesteld als nieuwe ‘ambassadeur’ van de Engelse WK-kandidatuur, meldt de Daily Telegraph. Het weekdier leeft in een aquarium in Sea Life Oberhausen, maar werd geboren in Engeland.

Aan de zaak zit wel een reukje, want uit het promofilmpje – waarin Paul voor Engeland kiest – blijkt dat het ‘orakel van Oberhausen’ niet echt een keuze had:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Foutloos

Paul de octopus werd wereldberoemd tijdens het WK in Zuid-Afrika. Hij voorspelde zonder fout het resultaat van alle zeven duels van Duitsland, alsook de wereldtitel voor Spanje. Na het WK ging hij met pensioen.

“Na zijn succes tijdens het WK is Paul een van de grootste namen in het voetbal. Het is geweldig dat hij achter ons staat”, zei ambassadeur John Barnes van het Engelse WK-bid.

Op 2 december beslist de Wereldvoetbalbond FIFA wie het WK in 2018 mag organiseren. Naast Engeland en België/Nederland zijn ook Japan, Rusland, de Verenigde Staten en Spanje/Portugal kandidaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier