Oefenduel tussen Duitsland en Nederland afgelast om ‘veiligheidsredenen’

Supporters worden ontruimd nadat de interland Duitsland-Nederland werd afgelast om veiligheidsredenen. © Belga

De vriendschappelijke voetbalinterland tussen Duitsland en Nederland is om veiligheidsredenen afgelast.

De vriendschappelijke voetbalinterland tussen Duitsland en Nederland, die dinsdagavond om 20u45 in Hannover afgetrapt zou worden, is om veiligheidsredenen afgelast. Dat deelde de politie van Hannover ruim een uur voor aanvang mee.

De precieze reden voor de beslissing is nog onduidelijk. Het stadion wordt op dit moment ontruimd. Eerder was er een melding over een verdacht pakketje, maar volgens een woordvoerster van de Duitse politie wees onderzoek uit dat het om een ongevaarlijk pakketje ging.

Na de aanslagen in Parijs van vorige vrijdag was er in Hannover een indrukwekkende politiemacht op de been gebracht. Hannover werd blauw gekleurd door de zwaailichten van honderden politieauto’s.

De vondst van het verdachte pakketje leidde tot chaotische taferelen op de toegangswegen rond het stadion, die een uur lang geblokkeerd waren. Iedere auto werd door agenten met zaklampen doorzocht, voordat de laatste honderden meters naar het stadion mochten worden overbrugd.

Bij de HDI Arena stonden om de paar meter politieagenten met machinegeweren voor hun borst opgesteld.

Ook België-Spanje gaat niet door

Eerder werd ook beslist om de interland tussen België en Spanje af te lassen. Kort voor die beslissing hadden de autoriteiten nog gezegd dat ze niet zouden toegeven aan de angst, maar dat werd later ingetrokken.

(Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier