© AFP

Wie is erbij, wie zijn de vedetten?

VEDETTEN

Anatoli Tymosjtsjoek

Anatoli Tymosjtsjoek (33) is de stille kracht op het middenveld van de Oekraïeners. De kapitein loopt, dankzij zijn grote longinhoud, negentig minuten lang de gaten dicht van zijn medespelers. Hij beschikt ook over een enorm afstandsschot en zoals het een goede verdedigende middenvelder betaamt, heeft hij een goede lange pass in de voeten. Tymosjtsjoek is misschien niet de meest kleurrijke figuur van de Oekraïense nationale ploeg, maar hij speelt ook een enorm belangrijke rol in de kleedkamer.

Aantal wedstrijden en doelpunten op EK en WK

WK 2006: 5 (0)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andrij Yarmolenko

In Oekraïne ziet men Andrij Yarmolenko (22) als de nieuwe Sjevtsjenko. De spits legt alleszins een gelijkaardig parcours af want ook hij speelt bij Dinamo Kiev. Yarmolenko heeft de koelbloedigheid van Sjevtsjenko, maar is bovendien enorm snel en technisch.

Aantal wedstrijden en doelpunten op EK en WK: geen

Andrij Sjevtsjenko

Andrij Sjevtsjenko (35) is dé nationale held. De spits haalt niet meer het niveau van bij AC Milan, maar heeft als supersub zeker nog zijn waarde. Het torinstinct is hij alleszins nog niet verloren, dus misschien pikt hij nog een doelpuntje mee. Maar op zijn laatste grote tornooi wil hij als joker vooral een mooie afscheid. (BP)

Aantal wedstrijden en doelpunten op EK en WK

WK 2006: 5 (2)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier