Officieel: Dante (ex-Standard) naar Bayern München

© AFP

Braziliaanse verdediger wil zich in de kijker spelen van bondscoach Mano Menezes.

Dante Bonfim verruilt het Duitse Borussia Mönchengladbach aan het einde van het seizoen voor Champions League-finalist Bayern München. De transfer van de ex-Standardspeler hing al een tijdje in de lucht, maar werd vandaag pas officieel bevestigd.

Gladbach deed er de afgelopen weken en maanden alles aan om Dante te houden, maar kon de speler niet op andere gedachten brengen.

“Bayern is één van de grootste clubs ter wereld”, verduidelijkt Dante. “In München krijg ik de kans om op het hoogste niveau te spelen en titels te pakken. Ik ben ondertussen 28 jaar en voel dat de tijd rijp is om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten.”

Dante, die ook de Belgische nationaliteit heeft en enkele seizoenen geleden aangaf voor de Rode Duivels te willen spelen, heeft bekendgemaakt dat hij zich bij Bayern wil proberen zich in de kijker te spelen van de Braziliaanse bondscoach Mano Menezes.

Ploegmaat van Daems en De Camargo

Dante Bonfim speelde in België voor Sporting Charleroi (2006-2007) en Standard Luik (2007-2009).

Sinds januari 2009 staat hij bij Mönchengladbach onder contract. De vorige seizoenen vocht de club steevast tegen de degradatie, maar deze jaargang lijkt de club van Filip Daems en Igor De Camargo met een vierde plaats op twee speeldagen voor het einde op weg naar de Champions League. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier