Ogunjimi herpakt zich bij Noorse club

Marvin Ogunjimi © Belga

De ex-Rode Duivel geraakte bij Stromsgodset even op een zijspoor, maar komt na een trainerswissel opnieuw aan de oppervlakte. Onder meer met een goal in de voorronde van de Europa League.

Na mindere passages bij Mallorca, Beerschot en Oud-Heverlee Leuven belandde Marvin Ogunjimi vorige zomer bij het Noorse Stromsgodset, de ex-club van wonderkind Martin Odegaard. Zijn start was veelbelovend met vier goals in elf wedstrijden. Maar in dit nieuwe seizoen -in Noorwegen loopt de competitie van april tot november- belandde onze landgenoot op een zijspoor. Na veertien wedstrijden kwam Ogunjimi slechts zes keer in actie en scoorde daarin twee keer.

Journalist Knut Espen Svegaarden van de Noorse krant Verdens Gang liet zich in Sport/Voetbalmagazine dan ook niet bepaald lovend uit over de spits: “De verwachtingen waren hoog toen Ogunjimi bij Stromsgodset tekende, maar die kan hij niet waarmaken. De fans geven hem voorlopig wel het voordeel van de twijfel, want vorig seizoen deed hij het goed.” Nog volgens de journalist wil de club van Ogunjimi af.

Europa League

Of moeten we zeggen ‘wilde’? Sinds Stromsgodset eind mei coach Anders Nielsen ontsloeg en verving door oudgediende Bjorn Peter Ingebrigtsen komt Ogunjimi weer aan de oppervlakte. De laatste vier wedstrijden scoorde hij drie keer en werd twee keer uitgeroepen tot man van de match. “De ploeg draaide niet goed. Ik speelde enkele weken niet en had een moeilijke periode. Toen is de trainer ontslagen. Sindsdien speel ik gewoon weer en scoor ik ook. Twee keer ben ik uitgeroepen man tot van de match. Er was interesse uit China, maar ik wil het jaar hier nu gewoon uitdoen”, liet de ex-Rode Duivel (7 caps) eerder deze week aan Sport/Voetbalmagazine weten.

Donderdag was hij nog belangrijk voor Stromsgodset door in de heenwedstrijd van de eerste voorronde in de Europa League te scoren tegen het Albanese Partizani. 3-1 werd het voor de Noorse club, Ogunjimi scoorde de tweede treffer. Volgende week volgt de terugwedstrijd.

(MS/JH/MDL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier