Olympiakos-voorzitter zet Vadis uit selectie

Vadis Odjija © Belga Image

Olympiakos-voorzitter Evangelos Marinakis heeft onze landgenoot Vadis Odjidja-Ofoe en de Braziliaan Seba tijdelijk op vakantie gestuurd.

Dat bevestigde een bron dicht bij de club aan persagentschap Belga.

Boete

Uit onvrede met de recente resultaten van de club moeten alle spelers uit de selectie een boete van 400.000 euro betalen. Met doelman Silvio Proto, Björn Engels, Guillaume Gillet en Kevin Mirallas zijn er nog vier Belgen bij de Griekse topclub actief.

Dinsdag meldden Griekse media dat de hele selectie verplicht met vakantie gestuurd werd, maar dat bericht bleek dus niet helemaal correct.

Marinakis, die ook de Engelse tweedeklasser Nottingham Forest bezit, besliste na een vergadering met de spelers om Vadis en Seba uit de selectie te zetten. De overige vier Belgen waren dinsdag wel aanwezig op training.

Slechte resultaten

Olympiakos is de regerende kampioen maar een achtste opeenvolgende titel wordt dit seizoen moeilijk. Het team uit Piraeus won slechts drie van zijn laatste acht matchen en staat met nog vier speeldagen te gaan pas derde, op zes punten van AEK en drie punten van PAOK. Zaterdag raakte Olympiakos, met Proto, Vadis en Mirallas in de ploeg, niet verder dan 1-1 tegen middenmoter Levadiakos.

Dinsdag kondigde trainer Oscar Garcia zijn vertrek bij Olympiakos aan, hij was slechts drie maanden in dienst. ‘Ik heb, in overleg met de club, ervoor gekozen vandaag onze samenwerking stop te zetten’, legde Garcia uit in een persbericht door de club verspreid. ‘Zo heeft de club meer tijd om komend seizoen voor te bereiden.’

De 44-jarige Garcia kwam in januari aan in Piraeus na enkele weken daarvoor te zijn vertrokken bij Saint-Etienne. Voordien was hij ook coach in Israël (Maccabi Tel Aviv), Engeland (Brighton en Watford) en Oostenrijk (Red Bull Salzburg)

Crisissfeer

Het Griekse voetbal haalde de jongste tijd geregeld op negatieve wijze het nieuws. In maart werd de competitie door de regering drie weken stilgelegd nadat de voorzitter van PAOK Saloniki, Ivan Savvidis, op 11 maart gewapend met een pistool het veld had betreden tijdens de thuismatch van zijn team tegen AEK Athene. Intussen werd de competitie dus weer hervat.

De Griekse voetbalbond heeft dan weer drie punten afgetrokken van Panathinaikos, omdat de club nog 500.000 euro moet aan haar Duitse ex-verdediger Jens Wemmer. Om het vonnis te ontwijken kreeg Panathinaikos dinsdag nog drie dagen om de opgebouwde schuld in te lossen.

Panathinaïkos zit na het vertrek van hoofdaandeelhouder en voorzitter Giannis Alafouzos begin dit seizoen in vieze papieren. Alafouzos investeerde de afgelopen zes seizoenen naar eigen zeggen 42 miljoen euro ‘uit eigen zak’ in de twintigvoudige Griekse kampioen.