Onbekende Belg achter succes PSV

De Belgische verzorger Eddy Pepels (links) is de stille kracht bij PSV. Hier op training met T1 Philip Cocu. © BELGAIMAGE

Het Nederlandse voetbalblad VI zocht bij elke eredivisieclub de stille kracht achter de vereniging. PSV-kapitein Luuk de Jong aarzelde geen moment: hij noemde de Belg Eddy Pepels.

De stille kracht achter het PSV dat afgelopen zomer kampioen werd en zich net als Gent wist te plaatsen voor de volgende ronde van de CL, is een Belg. Eddy Pepels (60) uit het Limburgse Bocholt belandde zo’n acht jaar geleden bij PSV op voorspraak van Luc Nilis. Eerder was Pepels masseur bij Lommel en Heusden-Zolder. “Elke ochtend rijd ik fluitend naar Eindhoven”, zegt Eddy zelf.

Bij PSV dragen ze hem op handen, zegt Thijs Slegers, communicatieverantwoordelijke bij de Eindhovenaren. “Eddy staat hier elke ochtend als eerste om halfzes en zet koffie en maakt lekkere shakes voor wie aankomt. Het is een heel warme man, het is aanschuiven om bij hem gemasseerd te worden. De spelers weten dat ze bij hem alles in vertrouwen kwijt kunnen. Toen Lazovic in 2010 met Servië naar het WK trok, nam hij Eddy mee als zijn persoonlijke masseur. Algauw lag de halve Servische selectie bij hem op tafel. En hij wordt nog geregeld door Memphis Depay overgevlogen naar Manchester United.” Afgelopen zomer inviteerde ex-PSV’er Ola Toivonen Eddy op zijn trouwfeest in Zweden.

(Geert Foutré)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier