‘Onderschat het Japanse team niet’

© BelgaImage

In de aanloop naar het WK peilt Sport/Voetbalmagazine bij acht analisten naar hun verwachtingen. Vandaag: Dirk Deferme.

1. Wie wordt wereldkampioen?
Moet ik nog Brazilië zeggen? Ik was enorm onder de indruk van hun collectieve prestatie vorig jaar op de Confederations Cup. Hoewel er vooraan in de punt nog een probleem schuilt, heeft Brazilië een heel sterk team. Veel zal straks afhangen van Neymar en diens flitsen. Als daarbovenop een ouwe rot als Fred ook nog eens op de goede plaats staat, dan zie ik niet in wie hen van de wereldtitel kan houden.

2. Hoe gaan de Rode Duivels het doen?
Ik moet toegeven dat ik een echte believer ben. De kwaliteit van dit team is ongezien. Indien ze in de tweede ronde Duitsland of Portugal tegenkomen, dan is respect voor de tegenstander toegestaan, maar angst niet. In voetbal is alles mogelijk en de kwartfinales behoren zeker tot de mogelijkheden.

3. Wie gaat straks verrassen?
Japan liet vorig jaar bij de vriendschappelijke confrontatie in het Koning Boudewijnstadion een sterke indruk na. Ze toonden nogmaals een goed voetballende ploeg te zijn, die bovendien over enkele individuele klasbakken beschikt. In een poule met Colombia, Ivoorkust en Griekenland beschouwen veel mensen hen niet als kanshebber om door te stoten. Maar de atletisch gebouwde Japanners vormen een hecht blok. Onderschat hen dus niet!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier