Onze pronostiek voor Anderlecht – Olympiakos

© ImageGlobe

Houdt Anderlecht de drie punten thuis tegen Olympiakos of duwen de Grieken de Belgische kampioen nog wat dieper in de put?

Pierre Danvoye: 1-1

In tegenstelling tot paars-wit zijn de Grieken wel goed aan hun kampioenschap begonnen. Eens te meer. Bovendien eindigt de club zelden laatste in zijn groep, de voorbije jaren waren ze meestal tweede of derde. PSG heeft de Atheners overklast tijdens de eerste speeldag maar de Grieken legden in de eerste helft schitterend voetbal aan de dag. De club heeft troeven, waarschijnlijk te veel om van een Belgische overwinning te dromen. Het wordt een kwestie van kwaliteit en vooral van ervaring. Met één punt zal RSCA niet veel vooruitgaan, ook al omdat ze nog twee matchen tegen PSG moeten spelen. Een gelijkspel zou al een mooie prestatie zijn.

Stéphane Vande Velde: 2-0

Omdat Anderlecht in crisistijd voor eigen publiek kan schitteren. We moeten optimistisch zijn want een nederlaag zou het einde betekenen van alle hoop voor RSCA in deze Champions League. Dat zou spijtig zijn na slechts twee wedstrijden. Een overwinning daarentegen zou paarswit een boost geven. De jeugdigheid van Praet, Mitrovic (nu al onmisbaar) en Bruno zullen het verschil maken.

Bruno Govers: 0-1

Anderlecht, de jongste ploeg van de Champions League, moet zich niet te veel illusies maken tegen een club die gewoon is op dit niveau te spelen, ook al blijven de Atheners er nooit lang in. Bovendien zullen de Grieken zich willen herpakken nadat ze verrast werden door PSG. Qua speltactiek hebben de Atheners een ferme prestatie tegen de Parijzenaren geleverd.

Anthony Planus: 1-1

Na hun prestaties bij Club Brugge en tegen Lierse zou een gelijkspel al een goede zaak zijn voor paarswit. De defensie baart zorgen, vooraan bezit Sporting troeven ook al staat de offensieve omschakeling nog niet op punt. Als Van den Brom de offensieve snelheid niet opoffert voor een sterkere defensie, kunnen zijn mannen een doelpunt scoren. Als ze een goede dag hebben, kan Anderlecht zeker winnen maar de inzet kan paars-wit verhinderen zijn volledige talent te tonen.

Kevin Van der Auwera: 2-2

Met minder dan een zege kan Anderlecht niet tevreden zijn. Na de recente nederlagen tegen Benfica en Club Brugge en de matige vertoning tegen Lierse afgelopen zondag nog, is RSCA voor eigen publiek ook een topprestatie verschuldigd, maar er staan toch grote vraagtekens achter deze piepjonge ploeg. Bovendien blijft Olympiakos een tegenstander met veel ervaring op dit niveau en was de 1-4 pandoering tegen PSG op de eerste speeldag overdreven. De Grieken hadden aan de rust met 2-0 of 3-0 voor kunnen staan. Ik gok op een gelijkspel met vier doelpunten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier