Ook Genk stelt nieuw stadion voor

Na RSC Anderlecht en Club Brugge heeft ook Racing Genk zijn ontwerp van een nieuw stadion voorgesteld. Als België en Nederland in 2018 of 2022 het WK voetbal mogen organiseren, dan wordt Cristal Arena uitgebreid van 22.000 naar 44.000 zitplaatsen.

Het stadion krijgt dan ook een trendy en futuristische look.

De plannen van het nieuwe stadion zijn getekend door de Nederlandse architecten die ook het nieuwe stadion van Club Brugge ontwierpen.

De kosten voor de vernieuwing van het stadion worden geraamd op 50 miljoen euro. RC Genk rekent op steun van de overheid.

WK
België wil samen met Nederland het WK van 2018 of organiseren. Op 14 mei geeft de organisatie haar dossier af aan de Wereldvoetbalbond FIFA. In december van dit jaar maakt de FIFA de organisatoren van zowel het WK van 2018 als dat van 2022 bekend.

De Belgische gaststeden zijn Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Genk, Gent en Luik. Zij werken allemaal aan nieuwe stadions voor het WK.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier