Oostenrijk krijgt twaalf WK-ploegen op bezoek

Oostenrijk is dezer dagen het decor van een mini-WK. Maar liefst 12 van de 32 WK-ploegen doen in de Alpen inspiratie op.

Wie in WK-sfeer wil geraken zonder naar Zuid-Afrika te reizen, kan de komende weken aardig aan zijn trekken komen in Oostenrijk. Maar liefst negen teams kozen het Alpenland uit voor een hoogtestage en nog eens drie ploegen spelen er minstens één vriendschappelijke interland.

Wayne Rooney, John Terry en Steven Gerrard streken al begin vorige week neer in Oostenrijk. Fabio Capello koos Irdning uit als voorbereidingsoord. Fernando Torres en David Villa bivakkeren in Schruns-Tschagguns en Nederland verblijft in Seefeld. Opmerkelijk is dat bondscoach Bert van Marwijk gedurende vier dagen de spelersvrouwen van Sneijder, Van Persie en co meeneemt naar Tirol.

Zuid-Korea zit in Neustift, Kameroen pendelt van Lienz naar Klagenfurt, Servië slaapt in Leogang, Slovenië vindt onderdak in Bad Kleinkirchheim, Nieuw-Zeeland zit in Sankt Lambrecht en Honduras verblijdt Bad Bleiberg.

Japan, Griekenland en Noord-Korea trekken naar Oostenrijk voor een oefenpartij. Griekenland en Noord-Korea en Kameroen en Georgië stonden gisteravond al tegenover elkaar.

Het programma voor de komende dagen ziet er als volgt uit: Kameroen – Slovenië en Nieuw-Zeeland – Servië (allebei op 29 mei in Klagenfurt), Spanje – Saoedi-Arabië (29 mei in Innsbruck), Zuid-Korea – Wit-Rusland (30 mei in Kufstein), Engeland – Japan (30 mei in Graz) en Zuid-Korea – Spanje (3 juni in Innsbruck).

(François Colin)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier