Openingswedstrijd WK 2018 voor België?

© Belga

Over twee weken moet het bidbook klaar zijn waarmee België en Nederland de organisatie van het WK 2018 of 2022 naar zich toe proberen te halen.

Over twee weken (30 april) moet het bidbook klaar zijn waarmee België en Nederland de organisatie van het WK 2018 of 2022 naar zich toe proberen te halen. Volgens Alain Courtois, de WK-ambassadeur van de Belgische regering, is het dossier “bijna klaar”. Er zouden alleen nog enkele belastingtechnische elementen op punt moeten worden gesteld.

Over waar de finale en de openingswedstrijd worden gespeeld, is in het bidbook nog geen knoop doorgehakt. Courtois: “Ik veronderstel dat de teneur van de discussie zal zijn dat de finale in Nederland moet plaatsvinden. Die discussie is nog niet gevoerd. Dat zal pas gebeuren eens we de WK-organisatie hebben toegewezen gekregen. Ik verwacht dat de openingswedstrijd dan voor België zal zijn. Daar is een stadion van 80.000 toeschouwers voor nodig. Het Koning Boudewijnstadion heeft er 65.000. Te weinig dus. Het is nog altijd de bedoeling dat we dan een nieuw stadion bouwen op Schaarbeek-Vorming.”

Jan Hauspie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier