Ophef rond penalty voor Dries Mertens (video)

© EPA

In Nederland is er veel commotie rond de penaltyfase waarbij PSV tegen De Graafschap op voorsprong kwam na een fout op Dries Mertens.

Na de wedstrijd werd de 24-jarige Rode Duivel geconfronteerd met de omstreden beelden. Hij oordeelde duidelijk: “Er is contact. Wormgoor zegt zelf dat hij me raakt, op m’n been. Ik wil doorlopen en het been gaat achteruit.” vertelde Mertens aan de NOS. De Belg zette de strafschop om en bracht de Eindhovenaars vroeg op voorsprong. Uiteindelijk won PSV de wedstrijd tegen De Graafschap met 4-1.

“Ik ben in de maling genomen”

Scheidsrechter Jan Wegereef kende de PSV-linksbuiten een strafschop toe maar bedacht zich tijdens de rust. Na de rust gaf hij ruiterlijk toe dat hij er “faliekant naast zit” en verontschuldigde zich bij de aanvoerder van De Graafschap. Ook de betrokken verdediger wou niets weten van contact. “Als ik hem raakte was het heel licht.” zei de aangeslagen Vito Wormgoor. Op de NOS (Nederlandse Openbare omroep) oordeelden ze dat het een terechte penalty was omdat er contact is met de hand. (SB) Wat denkt u zelf?