Opmerkelijke foto van Nigerianen na omstreden match tegen Bosnië

Viert de Nigeriaanse doelman de zege met scheidsrechter O'Leary (rechts in de achtergrond)? © Twitter
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Nigeria wordt opnieuw in verband gebracht met mogelijke matchfixing na de omstreden 1-0 overwinning tegen Bosnië-Herzegovina in groep F van het WK in Brazilië.

Alles draait om de foto hierboven, die na de wedstrijd werd genomen. In de achtergrond lijkt de Nigeriaanse doelman Vincent Enyeama een feestje te bouwen met de Nieuw-Zeelandse scheidsrechter Peter O’Leary. Op zich niets wereldschokkends, maar ook niet bevorderlijk voor het imago van de Nigerianen na een match die overschaduwd werd door een reeks omstreden beslissingen van O’Leary.

De opvallendste was de afgekeurde goal van de Bosniër Edin Dzeko wegens buitenspel. Op deze beelden is duidelijk te zien dat er van buitenspel geen sprake was.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een petitie op internet om de match te laten herspelen – die voor alle duidelijkheid geen schijn van kans maakt – werd al meer dan 23.000 keer ondertekend. Door de nederlaag is Bosnië uitgeschakeld en staat Nigeria met anderhalf been in de achtste finales na een eerder gelijkspel (0-0) tegen Iran op de eerste speeldag.

Het pleit ook tegen Nigeria dat vóór de start van het WK al een oefeninterland van The Super Eagles verdacht werd, met name die tegen Schotland (2-2).

De nieuwe beschuldigingen komen er bovendien op een moment dat Britse undercoverjournalisten onthullen dat de Ghanese voetbalbond ermee instemde om na het WK internationale voetbalwedstrijden te manipuleren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier