Orlans operationeel en commercieel directeur bij Club Brugge

© Belga

Club Brugge heeft maandag zijn nieuwe managementstructuur uit de doeken gedaan. De functie van Filips Dhondt, die vorige week opstapte als algemeen manager, wordt niet opnieuw ingevuld. De club zal voortaan geleid worden door een managementcomité van acht leden. Patrick Orlans wordt operationeel en commercieel directeur.

Het managementcomité bestaat enerzijds uit het uitvoerend comité, met daarin voorzitter Pol Jonckheere en beheerders Bart Coeman (commerciële luik), Guy Jacobs (jeugdbeleid) en Sam Sabbe (financieel departement).

Daarnaast zijn er drie managers: Luc Devroe (sportief), Patrick Orlans (operationeel en commercieel) en Evarist Moonen (commercieel). Ook algemeen secretaris Jacques Denolf zetelt in het comité. Het management zal op wekelijkse basis vergaderen.

Met deze totaal nieuwe structuur streeft Club naar een meer professionelere aanpak en hoopt het op een aanzienlijke budgetverhoging, zei Jonckheere op de persconferentie.

Patrick Orlans

Nieuw gezicht Patrick Orlans treedt vanaf 1 juni in dienst. Hij komt over van Lokeren, waar hij tien jaar aan de slag was als directeur algemene organisatie en commercieel beleid. Daarvoor was Orlans ook bij Eendracht Aalst en Racing Heirnis Gent actief.

“Ik ga proberen een meerwaarde te betekenen in de professionele uitbouw van deze club”, zei Orlans. “Het afscheid van Lokeren valt me zwaar, maar dit is voor mij de ultieme uitdaging.”

“Orlans is niet enkel een commercieel talent, maar ook een geboren organisator,” zei Jonckheere. “Het takenpakket van onze commerciële cel wordt ook groter, waardoor we ons budget kunnen laten stijgen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier