Özil bewijst het ongelijk van Mourinho

© IMAGEGLOBE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sinds kort weer in de picture bij Real Madrid: Mesut Özil. Eerder dit seizoen nochtans in ongenade gevallen bij zijn trainer José Mourinho.

Sinds kort weer in de picture bij Real Madrid: Mesut Özil. Eerder dit seizoen nochtans in ongenade gevallen bij zijn trainer José Mourinho. “Ik wist zelf ook wel dat het beter moest”, aldus een eerlijke Özil.
In het begin van dit seizoen was Mesut Özil bij Real Madrid duidelijk op zoek naar zijn goede vorm en bezorgde hij coach José Mourinho een paar extra grijze haren.

Op 30 september, toen de Koninklijke thuis tegen Deportivo speelde, zou de Portugees volgens El País naar Özil tijdens de rust geroepen hebben: “Jij bent het niet waard om voor Real te spelen!”

Mourinho vond dat de middenvelder op het veld niet alles gaf. De vernederde Özil nam daarop zijn scheenbeschermers af, wat voor Mourinho het signaal was om Kaká te laten opwarmen en in te brengen.

De trainer van Real stelde zijn middenvelder nog nooit zo in vraag als dit seizoen. Sommigen beweerden dat Mourinho een manier zocht om Özil te motiveren. Anderen zagen er een manoeuvre in om een opening te maken in het team voor Luka Modric, afgelopen zomer voor ongeveer 40 miljoen euro overgekomen van Tottenham.

Meer nog, Mourinho zou in oktober bij voorzitter Florentino Pérez een lijstje ingediend hebben van spelers die voor zijn part mochten vertrekken. Daarop stonden vijf namen, waaronder die van Özil.

Lof van Ronaldo

Wat er ook van zij, de laatste weken bewees de 43-voudige Duitse international met Turkse roots het ongelijk van zijn trainer. Hij liet de Koninklijke weer draaien met zijn typische steekpasjes, zijn oog voor de combinatie en een paar cruciale doelpunten.

“De kritiek van de coach was niet doorslaggevend”, zei de voetballer daarover in het Duitse dagblad Bild. “Ik wist zelf ook wel dat het beter moest. Ik speel niet om me te bewijzen voor de trainer, of voor wie dan ook. Ik voetbal puur omdat ik ongelooflijk veel van het spelletje hou.”

Zijn collega Cristiano Ronaldo is in ieder geval blij met de terugkeer van Özil in het elftal. “Met hem samenspelen is een genot. Ons samenspel heeft me de laatste twee seizoenen nóg beter gemaakt.”

Maar de superster mag zich ook bedreigd voelen door zijn ploegmaat. Volgens statistieken die El País vorige week publiceerde, nam Ronaldo de afgelopen seizoenen immers 155 vrijschoppen voor Real en scoorde daaruit 10 keer. Özil nam er in dezelfde periode 15 en maakte … 5 doelpunten. (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier