Palestijnse voetbalbond verwerpt idee ‘wedstrijd voor vrede’

Sepp Blatter © Image Globe

De Palestijnse voetbalbond is niet geïnteresseerd in een “wedstrijd voor vrede” tegen de Israëlische nationale ploeg. Eerder zei Israëlisch premier Benjamin Netanyahu geen bezwaren te hebben tegen het idee van FIFA-baas Sepp Blatter.

De Palestijnse voetbalbond is niet geïnteresseerd in een “wedstrijd voor vrede” tegen de Israëlische nationale ploeg. Dat meldde bondsvoorzitter Jibril Rajoub in al-Bireh, vlak bij Ramallah, aan de zijde van FIFA-baas Sepp Blatter, die het idee opwierp. Volgens Rajoub houdt Israël het Palestijnse voetbal onder de duim.

Onderdrukking

“Er zal geen compromis over de vrijheid van onze atleten en medewerkers komen, net zoals dat er niet zal komen over het materiaal dat bedoeld is voor het Palestijnse voetbal”, beklaagt de Palestijnse federatievoorzitter zich.

De voetbalbond beschuldigt zijn Israëlische tegenhanger ervan de onderdrukking van Palestijnse voetballers in de doofpot te stoppen en er zelfs medeplichtig aan te zijn.

Blatter bracht het idee voor een wedstrijd voor vrede ter sprake. Volgens de FIFA-voorzitter heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu geen bezwaren tegen zo’n match. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier