Paolo Guerrero acht weken geschorst voor karatetrap (video)

Duitse voelbalbond wil de Peruviaan voor acht wedstrijden schorsen na een controversiële tackle.

De Duitse voetbalbond heeft een voorstel om de Peruviaanse spits voor acht weken te schorsen voorgelegd aan zijn club. Hamburg SV liet al weten het voorstel niet te aanvaarden.

“Dit seizoen niet meer spelen”

In het competitieduel tegen Stuttgart ging de 28-jarige Peruviaanse aanvaller bij een 3-0 achterstand vol door op het achterbeen van doelman Sven Ulreich. Omdat de scheidsrechter oordeelde dat hij geen oog voor de bal had, haalde hij de rode kaart tevoorschijn. De controversiële overtreding zorgde voor heel wat beroering in Duitsland. Duits ex-international Dieter Hamann wil hem dit seizoen niet meer zien spelen verklaarde hij aan Sky90.

“Onbegrijpelijk”

HSV sportief directeur zei tegen het Duitse weekblad Bild: “Ik verdedig de fout niet, maar ik heb andere fouten vergeleken met de daaropvolgende schorsingen. Als ik kijk naar de drie weken schorsing die Ottl kreeg en zijn fout, zie ik niet veel verschil. Het is voor mij onbegrijpelijk dat Guerrero dan vijf weken meer schorsing krijgt. Wat hij gedaan heeft, praat ik niet goed. Maar hij zal door ons gestraft worden.

“Ik begrijp de ophef niet” Zelf kan de Peruviaan alle ophef niet verstaan en zei onbezonnen in de media: “Zulke dingen overkomen mij niet alleen. En eerlijk gezegd begrijp ik alle ophef niet helemaal. De doelman is toch opgestaan en heeft doorgespeeld, hij was niet geblesseerd.” Deze uitspraak heeft zeker meegespeeld in het voorstel van de tuchtcommissie. Met acht weken schorsing komt de spits pas terug in actie in het laatste competitieduel van het seizoen tegen Mainz. (SB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier