Parket vervolgt 31 mensen in zaak-Ye

© Belga

Naast Zheyun Ye gaat het ondermeer om toenmalig Lierse-trainer Paul Put en negen spelers.

Het federaal parket wil in de zaak rond gokchinees Zheyun Ye 31 personen en één bedrijf voor de correctionele rechtbank brengen. Naast Ye gaat het onder meer om toenmalig Lierse-trainer Paul Put, doelman Cliff Mardulier en acht andere Lierse-spelers.
Put en de spelers zouden zich in het seizoen 2004-2005 hebben laten omkopen om negen matchen te verliezen. Per vervalste wedstrijd zouden ze een bedrag tussen de 5.000 en 40.000 euro ontvangen hebben.

Lierse was niet de enige club waar Ye volgens het federaal parket actief was. In 2005 zouden een speler van FC Brussels en een speler van Sint-Truiden geld aanvaard hebben om een wedstrijd te manipuleren.

In dezelfde periode zouden nog 13 andere spelers benaderd zijn met beloftes van geldsommen tot 100.000 euro. Ze zouden daar echter niet op ingegaan zijn.

Ye spoorloos

Het federaal parket wil de betrokkenen nu onder meer vervolgen wegens private omkoping, lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen, valsheid in geschrifte, financiële en fiscale fraude en bedrieglijk onvermogen.

Intussen is Zheyun Ye volgens het federaal parket nog steeds spoorloos. Verschillende rogatoire commissies naar
China hebben geen resultaat opgeleverd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier