Patrick Decuyper wil stamnummer KVO nog altijd verkopen

© Belga
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Patrick Decuyper heeft de piste om het stamnummer van KV Oostende aan een groep Antwerpse investeerders te verkopen nog altijd niet verlaten. Maar als hij toch met dat plan doorzet, wil hij een nieuwe club naar de kuststad halen.

De voorgeschiedenis is bekend: Patrick Decuyper en Yves Lejaeghere sloten begin maart een voorakkoord – het fameuze wc-papiertje – waarbij de CEO van Zulte Waregem de aandelen van de KVO-voorzitter (95 procent van het totale pakket) zou overnemen. Aangezien hij al eigenaar is van Zulte Waregem, beschikt hij nu over twee stamnummers, nadat de verhuizing van Essevee naar het Kiel in het water viel.

Als het voorakkoord rechtsgeldig is, wat Lejaeghere en zijn advocaat Walter Van Steenbrugge nog altijd betwisten, resten er voor Decuyper drie opties:

1) Hij laat het voorakkoord voor wat het is, waardoor Lejaeghere zijn aandelen behoudt.

2) Hij overtuigt Lejaeghere toch te fuseren met SV Zulte Waregem, waardoor het stamnummer van KVO vrijkomt en hij die naar Antwerpen kan versluizen.

3) Hij verkoopt het stamnummer van KVO aan de Antwerpse investeerders.

Ondanks de negatieve reacties heeft Decuyper optie drie nog niet afgezworen. Hij is overtuigd van het verhaal dat onder meer sporteconoom Trudo Dejonghe al in december in Sport/Voetbalmagazine vertelde. Dat het eersteklassepotentieel van KV Oostende op zeer wankele fundamenten rust: gebrek aan sponsors, toeschouwers, concurrentie van Club en Cercle Brugge, slechte financiële situatie… Dejonghe voorspelde toen al een nieuw ‘Dender- of Tubekescenario’.

“Voor het Belgische voetbal zou daarom een verhuizing van het KVO-stamnummer naar Antwerpen, de grootste stad van Vlaanderen met een enorm potentieel, een bijzonder goede zaak zijn”, zegt Patrick Decuyper. “Wie, los van alle emotionaliteit, dit dossier objectief bekijkt, kan niet anders dan mij gelijk geven – zelfs de politici in Oostende die nu staan te roepen. Oké, ik zou zelf een financiële goede slag kunnen slaan, maar is dat zó’n schande?”

Dat Decuyper daarom effectief het grote protest vanuit Oostende zal negeren, is een andere zaak. “Ik word nu al afgeschilderd als de grootste schurk van België. Ook voor mijn familie is dit amper leefbaar.” Als hij toch doorzet, dan wil de Esseveebaas de voetbalfans in Oostende niet zomaar weerloos achterlaten. “Dan koop ik het stamnummer van een noodlijdende derdeklasser – en zo zijn er veel -, breng ik die club naar Oostende en beloof ik dat ik er alles aan zal doen om die ploeg naar tweede te brengen, als satellietclub van Zulte Waregem. Een goede zaak voor het Belgische voetbal, voor Antwerpen, voor Essevee… En de Oostendesupporters kunnen dan nog altijd naar het voetbal, weliswaar in tweede klasse. Maar het huidige KVO valt, eerder vroeg dan laat, sowieso opnieuw terug vanuit eerste…”

Voor Decuyper een beslissing neemt, zit hij eerstdaags samen met Yves Lejaeghere om alle opties te bespreken.

Van één zaak is hij wel zeker: “Het lijkt me beter dat we de oefenmatch tussen Zulte Waregem en KV Oostende, gepland voor 6 juli, afgelasten…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier