Paul Pogba: ‘Griezmann is een danser’

Antoine Griezmann en Paul Pogba. © Icon Sport

Vrijdag trapt Frankrijk het EK in eigen land af tegen Roemenië. Sterspeler Paul Pogba verklapt in Sport/Voetbalmagazine hoe de Fransen het EK denken te winnen. Tip: het heeft te maken met een gezelschapspelletje.

Zijn look, zijn manier van doelpunten vieren, zijn afstandsschoten, zijn rushes en overstapjes… Vier jaar nadat hij Manchester United verliet, drukt Paul Pogba zijn stempel op de speelwijze van Juventus en de Franse nationale ploeg, waar hij aan de zijde speelt van Lassana Diarra en Blaise Matuidi. In interviews is hij al even zelfzeker en complexloos als op een voetbalveld zo blijkt. Met dank aan een gezelfschapspelletje: Perudo. Pogba legt uit: “Het is een spelletje dat nonkel Pat (Patrice Evra, nvdr) me getoond heeft. Het is dat dobbelspel uit Pirates of the Caribbean. Een heel enerverend spel waarin je de slimmerik moet proberen te zijn, zoals bij poker. Een listig spelletje, iets voor leugenaars. Ik ben kampioen in perudo!”

Blijkbaar ook de basis van de EK-voorbereiding van Les Bleus. Pogba: “Dat is de basis van alles! Je moet je soms weten te verdedigen. Ontspannen en geconcentreerd tegelijk, dat is het geheim. Als we ons onderling goed voelen naast het veld, dan zie je dat ook op het veld. We geven elkaar vertrouwen, als er iemand de bal verliest ga ik hem recupereren, als iemand een fout maakt zet ik dat recht. Ik ben nog niet echt een ancien, maar ik stel wel vast: deze groep is heel hecht.”

“We hebben meteen ook een beetje het imago van de Franse nationale ploeg bijgestuurd, dat – om het zacht uit te drukken – een beetje beschadigd was. Ik voel nu dat de Fransen achter ons staan. Dat voel je in het Stade de France. Bij mijn eerste interlands had ik soms het gevoel dat we op verplaatsing speelden. Ofwel hoorden we niks, ofwel hoorden we ‘booooeeh’. Ik dacht toen: wat is dat allemaal? Nu krijgen we weer steun, onze namen worden gezongen, mensen hebben plezier. Wij voelen dat op het veld, het motiveert ons.”

Wat is er dan veranderd? “De resultaten”, antwoordt Pogba. “We zitten in een positieve spiraal. Veel jongeren doen het goed bij hun club en brengen een dynamiek in de groep. Griezmann, Martial, die zijn top bij hun club en ook top in de selectie. En dan zijn er gasten die gewoon in goeie vorm steken op dit moment. Payeeeeet, die staat zooooo scherp! En heb je Grizou gezien (Griezmann, nvdr)? Die is zo koelbloedig, bijna choquerend hoe die scoort. Zeker omdat hij eigenlijk niet eens een 9 is. Vroeger zou hij met zulke statistieken records gebroken hebben, maar nu heb je Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, dat is nog een ander niveau. Maar wil je wat weten, ik ga iets verklappen over Griezmann… De jongen die jullie op tv zien, is niet de echte! Want hij is zo zot als wat! Hij houdt van Afrikaanse muziek! Het is een danser, hij danst op alles, hij is helemaal reggeaton, die Grizou!”

(Simon Capelli-Welter en Pierre Maturana)

Lees het volledige interview met Paul Pogba in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 8 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier