‘Paus eenvoudiger te bereiken dan vader Januzaj’

© AFP

Bondscoach Gianni De Biasi van Albanië is naar eigen zeggen een niet te benijden trainer. De Italiaan hoopt al tijden voetbaltalent Adnan Januzaj te strikken voor de nationale ploeg, maar krijgt steeds nul op het rekest als hij de speler van Manchester United probeert te bereiken via diens vader Abedin.

“Het is gemakkelijker om paus Franciscus te bereiken dan Abedin Januzaj”, zo verzuchtte De Biasi in een interview op de website van La Dernière Heure. “We hebben er alles aan gedaan om contact met hem op te nemen, maar zijn vader staat ons niet eens normaal te woord”, aldus De Biasi.

De in Brussel geboren Adnan Januzaj kan ook voor de Rode Duivels kiezen en komt eveneens voor een selectie van Kosovo, Bosnië, Servië, Kroatië, Turkije en op termijn zelfs Engeland in aanmerking. Abedin Januzaj, zelf een Kosovaar, verklaarde eind vorig jaar aan de Kosovaarse televisie dat hij zijn zoon het liefst voor Kosovo ziet kiezen.

Dat de 18-jarige aanvallende middenvelder ooit voor een ander land uit ex-Joegoslavië, Albanië of Turkije, zal spelen sloot hij uit. Voor België en Engeland liet pa Januzaj wel nog een opening.

Wilmots op Old Trafford

Woensdag woonde Belgisch bondscoach Marc Wilmots op Old Trafford de bekerwedstrijd tegen Sunderland bij. Volgens verscheidene Engelse en Belgische media was Wilmots vooral in Manchester in de hoop Januzaj te kunnen overtuigen om voor de Rode Duivels te kiezen. Ook David Moyes, coach van Januzaj bij Manchester United, verklaarde al dat hij een keuze voor België het verstandigst zou vinden. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier