Paus Franciscus wil interreligieuze voetbalmatch

© Reuters

De grote voetbalfan paus Franciscus heeft gevraagd om een interreligieuze voetbalmatch te organiseren. Die zal op 1 september 2014 plaatsvinden in Rome.

Op vraag van paus Franciscus zal op 1 september een interreligieuze voetbalwedstrijd plaatsvinden in Rome. De Argentijnse paus, die een hevige voetbalfan is, heeft de organisatie van de wedstrijd toevertrouwd aan Javier Zanetti, de oud-speler en toekomstige vicevoorzitter van Inter Milaan. Dat meldt het gespecialiseerde religieuze nieuwsagentschap I.Media.

Volgens ‘L’Osservatore Romano’, de huiskrant van het Vaticaan, hebben de oud-voetbalvedetten Roberto Baggio (Italië) en Zinedine Zidane (Frankrijk) ondertussen al toegezegd. Ook Lionel Messi, Francesco Totti, Gianluigi Buffon en José Mourinho zullen de vriendschappelijke wedstrijd in het Olympisch Stadion van Rome waarschijnlijk steunen.

De spelers zullen tijdens de wedstrijd een truitje met de regenboogkleuren van de vredesvlag dragen als teken van de verstandhouding en het verlangen naar dialoog. Het is nog niet geweten of paus Franciscus zelf de wedstrijd zal bijwonen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier