Pep Guardiola: ‘Sergio Agüero is onvervangbaar’

© GETTY

Manchester City-coach Pep Guardiola vindt dat Sergio Agüero “onvervangbaar” is en dat “de club dankzij hem een hoger niveau heeft weten bereiken”. Maandag geraakte het nieuws bekend dat Agüero The Citizens na tien jaar trouwe dienst in de zomer verlaat.

Dat was de aanleiding voor Guardiola om de loftrompet boven te halen voor de all-time topscorer van City. In het decennium dat hij bij de club onder contract stond, won hij maar liefst vier Premier League-titels, een FA Cup en vijf League Cups.

Guardiola is er heilig van overtuigd dat Agüero een van de spelers is die van City een topclub gemaakt heeft en gelooft dat hij nog enkele belangrijke doelpunten tegen de netten zal prikken in de rest van het seizoen. City is nog steeds op vier fronten actief en maakt jacht op een unieke quadruple.

‘Sergio is onmogelijk te vervangen’, vertelde de City-manager aan Sky Sports. ‘Ik zou kunnen stellen dat hij vervangbaar is op het gebied van cijfers, maar dat is niet makkelijk als je vaststelt dat hij meer dan 360 wedstrijden gespeeld heeft voor de club en daarin meer dan 250 doelpunten gemaakt heeft. Om nog maar te zwijgen over al de titels die hij gewonnen heeft…’

‘Hij is een legende, de beste spits die de club ooit gehad heeft. Daarom is hij onvervangbaar voor fans, staf, spelers die met hem in het team speelden en managers die met hem werkten. Zonder hem zouden we nooit hetzelfde verwezenlijkt hebben in de afgelopen seizoenen.’