Pep Guardiola verlengt bij Barcelona tot 2013

© Reuters

Dat beweert tenminste de Spaanse krant El Mundo Deportivo, die zich baseert op bronnen dicht bij de Catalaanse coach. Guardiola zou volgende week zijn handtekening zetten onder een nieuw contract.

Het huidige contract van Pep Guardiola loopt af op 30 juni en in Barcelona werd men steeds onrustiger omdat de architect van de beste voetbalploeg uit de geschiedenis van het voetbal nog steeds niet verlengd had.

Dit seizoen gonsde het van de geruchten over de toekomst van Guardiola, maar de laatste dagen lijkt alles te wijzen op een hernieuwing van zijn contract met Barça.

Mensen die hem goed kennen, beweren nu dat Guardiola binnenkort zal bijtekenen tot 2013. Volgens El Mundo Deportivo is een van die mensen Carles ‘Charly’ Rexach, ooit zelf nog (assistent-)trainer bij Barcelona. Rexach is een goeie vriend van Guardiola en van diens assistent Tito Vilanova.

Overwegingen

Guardiola heeft er een moeilijk seizoen op zitten. Hoe blijf je een ploeg motiveren die alles gewonnen heeft wat er te winnen valt? Hoe pareer je de constante aanvallen van José Mourinho? Hoe ga je om met de immense druk bij een topclub? Het zijn allemaal overwegingen die Guardiola hebben doen talmen, maar het vertrouwen dat hij krijgt van bestuur en spelers lijken hem nu toch over de streep te trekken. (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier