Perbet: ‘Psychologische druk van Maes was zwaar om dragen’

© Belga

Jérémy Perbet is dezer dagen hot en scoort aan de lopende band. Bij Lokeren waren ze hem afgelopen zomer nochtans liever kwijt dan rijk.

Jérémy Perbet is dezer dagen hot en scoort aan de lopende band. Bij Lokeren waren ze hem afgelopen zomer nochtans liever kwijt dan rijk.

Perbet zelf wijst met de beschuldigende vinger richting trainer Peter Maes: “Ik had geen probleem met het bestuur, dat mij zelfs opnieuw in de ploeg wou opnemen. De enige die niks van mij moest weten was Maes”, vertelt de Bergense scherpschutter aan Sport/Voetbalmagazine.

“Maes is een speciale trainer”, gaat Perbet voort. “Ik heb geen enkel gesprek gehad met hem. Hij boekte mooie resultaten in Mechelen en even ook in Lokeren, maar hij is iemand die zich voortdurend opwindt, tot zelfs in het extreme.”

“Maes spreekt zijn spelers aan alsof ze niks waard zijn. Dat is zijn manier van doen en het werkt… Niks op te zeggen dus.”

“In vergelijking met Maes is Cartier een doetje. De psychologische druk die hij uitoefent is zwaar om te dragen. Meer wil ik niet zeggen.”

“Bij Lokeren was het ieder voor zich. In zulke omstandigheden heb je geen zin om je in te zetten, om Nederlands te leren. Neen, de algemene sfeer was negatief, met een trainer die alleen Nederlands spreekt terwijl dat voor mij Chinees is. Het was een teamgenoot die vertaalde, nooit de trainer.”

“Het zijn details, maar soms maken een paar woorden, een gebaar of een aanmoediging, het verschil tussen succes en een beproeving. Uiteindelijk besefte ik dat ik nooit zou spelen onder hem, punt. Ik paste niet bij zijn speelstijl.”

Maes: “Goede resultaten”In hetzelfde artikel in Sport/Voetbalmagazine reageert Peter Maes op de kritiek van zijn ex-speler bij Lokeren. “Ik maakte een duidelijke keuze”, zegt Maes. “Terecht, zo blijkt als je de goede resultaten van vorig seizoen bekijkt. Maar er zijn altijd jongens die zich benadeeld voelen.”

“Zijn reactie getuigt alleszins van weinig zelfkritiek. Het is nu aan Jérémy om zich te bewijzen. Let op, ik blijf hem een aanvaller vinden met kwaliteiten. Maar dan wel in een bepaald tactisch systeem, met hem als diepste spits dicht bij de goal van de tegenstander. Alleen was dat niet mijn veldbezetting en was die optie dus niet aan de orde.” (PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier